返回列表 發帖
我唔威
不過想佢幫我交管理費

又唔係管理 得好
重大紐超  火都黎

又唔係管理 得好
重大紐超  火都黎
rogerli 發表於 2013-7-12 17:26

睇你連開幾個post都真係幾火下.

放輕鬆, 人在做天在看.
有時好多野都控制唔到, 亦無時間精力去控制.

佢唔係殘人以自肥就算喇.
可能佢只係多的時間多的心機去爭取自己(又或者包括埋大家)既利益姐.

Papa 佢當然天晉業主喇 我當時覺得奇怪 高層旁住佢 週圍行 好似出巡咁 後來知道佢係討論區 某某
    ...
rogerli 發表於 2013-7-12 17:03

天晉有幾個單位係SHK内部認購,高層旁住個D是否就係其中一個?係都唔難理解,PM通知下好Bo

講到咁神秘,如pm,預埋我

講到咁神秘,如pm,預埋我
mywings 發表於 2013-7-12 21:12

講真唔係你唔係我唔係papa, 已經小左三個極小數既“活躍份子“了。

講真唔係你唔係我唔係papa, 已經小左三個極小數既“活躍份子“了。
jjboy1 發表於 2013-7-12 22:43

我唔係活躍份子而係搞事份子

回復 36# jjboy1

我拍馬都追唔上兩位啦!

新屋苑 業主期望與要求係会高啲
天晉現在由園藝至其他工程是免費一年保養期中
至明年 1 月  2013年應有充足資源
天晉每月收約3佰萬管理費   今年人又唔夠
管理又差  2.75管理費 點值呀 將來有机会我要吓盤數
龍璽 3 蚊 管理  户數差唔多 鬼佬做Bell boy添 大堂成個洒店大堂 幾个後生
serve 訪客 登記   天晉个喲質素只叫保安  可以稱為 "禮賓部"咩
清潔... 屋宛的麻石路  有冇用洗石水洗呀
樓層泠氣時有時冇  乜無時間表嗎  樓層清潔 shit  層層唔同  大細超  有投訴、就干淨啲  冇就唔理
唔巡   
W 天晉icon 冇燈  業主冇月租   荒謬到時 租 每个 月 比咸4-5千時租
3千管理費加時租  8  得番呢咁   
谷鬼氣  遲的去壹仔  爆大鑊

jjboy pm 就冇為  大家都想住得開心啲姐  
管理得好  物有所值  如果唔係 我又点会咁火呀  上討論區八下

天晉有幾個單位係SHK内部認購,高層旁住個D是否就係其中一個?係都唔難理解,PM通知下好Bo ...
papa 發表於 2013-7-12 19:44

新j鴻基同MTR Propety Management 唔同公司
大業主係MTR

新j鴻基同MTR Propety Management 唔同公司
大業主係MTR
rogerli 發表於 2013-7-13 09:12

咁莫非那個人只可以係同MTR有関係

物業管理公司
外判保安 比另一保安公司
荒謬 有事起黎  責任在 DMC manager 或推落保安公司呀
邊有咁傻 保安公司落標呀

唔通啓勝 高衛揾外判呀  又貴 又難control

MO 相信你每日都look 此 forum
area manager  regional manager 檢討下

物業管理公司
外判保安 比另一保安公司
荒謬 有事起黎  責任在 DMC manager 或推落保安公司呀
邊有咁傻 保 ...
rogerli 發表於 2013-7-13 09:37

還店衣家BSD/SSD/市場氣分問題短時間内都難出貨 ,我賛成你爆大獲去週刊等大衆
壓力去搞店呢班乱黎既管理公司(包括MTR)

還店衣家BSD/SSD/市場氣分問題短時間内都難出貨 ,我賛成你爆大獲去週刊等大衆
壓力去搞店呢班乱黎既 ...
papa 發表於 2013-7-13 10:04

我從來覺得利用傳媒爆光應是在完全無計可施情況下最後一招,以現時惡劣情形,我也相信有必要使出此殺手鐧了!Go for it!

天晉有幾個單位係SHK内部認購,高層旁住個D是否就係其中一個?係都唔難理解,PM通知下好Bo ...
papa 發表於 2013-7-12 19:44

To be fair..........
地鐵才是大地主...其實地鐵員工何嘗不能認購呢 ?

唔好睇小佢地...都有d咁筍嘅福利先至得㗎...