返回列表 發帖
回復 13# tinakwok3e

小弟東九龍返工。好多年前已留意將軍澳區。最初係維景二期剛起好,嗰時仲有現樓睇,個海真係靚到冇朋友!但啱啱出黎做事冇彈藥得個"恨"字。之後儲咗幾年錢,睇過蔚藍、將廣等,但當時坑口已經好密,將軍澳站仲係比較荒蕪,就買咗德福。見將南規劃漸見成熟,亦見心思,價錢又就到,SHK地鐵上蓋物業,咁嘅價錢邊到搵?

臭? 來過TKO咁多次,係超人盤聞過一次。
污染物致癌? 食多枝煙都係到啦!

回復 15# Fatmama

Fatmama、自己友唔駛客氣不仿多留言交流吓

除左首都個站之外,將軍澳區,個個站,我都鍾意去,踏住架單車站站去,唔同站唔同特色,唔同野行,正爆又方便

我住將軍澳頭尾已5年,越住越like。

除左首都個站之外,將軍澳區,個個站,我都鍾意去,踏住架單車站站去,唔同站唔同特色,唔同野行,正爆又方便 ...
羊咩咩 發表於 2012-5-3 23:39

羊咩咩、入伙後帯吓路踏個圏都好喎、話曬天晉有甘多外區客、你店都要儘地主之儀介紹吓啦!

papa : 將軍澳有好多out door 活動, 四季玩的運動也不同, 有D是妳估都估唔到的,
所以我一定不會搬出TKO.

我呢d c9邊度有平野就車過去買咋.......碼頭點都要去
到時夾到時間,大家可以去整個單車遊

Tina, 超期待啊、我地呢D患左少少過度活躍症既人、四季都有活動就最Like、
    不過天晉内或傍邊無綱球場就有D失望、好似君傲灣有但都入唔到去啦

羊咩咩、等我買定部單車Join吓遊學團先

回復  tinakwok3e

小弟東九龍返工。好多年前已留意將軍澳區。最初係維景二期剛起好,嗰時仲有現樓睇,個 ...
wingsdiamond 發表於 2012-5-1 11:57

我往將軍澳已7年, 在九龍灣上班(近德福花圜商廈),勁方便.
你的置業大計,計劃得很成功,一步一步向上移, 咁快便可以購入天晉級數的樓房.
恭喜您

Tina, 超期待啊、我地呢D患左少少過度活躍症既人、四季都有活動就最Like、
    不過天晉内或傍邊無綱 ...
papa 發表於 2012-5-4 00:07

買左,擺邊都係一個學問
三年前我0係大圍買左一架,擺左0係將中室內公眾單車場(有閉路),但唔駛一個月就比人偷左

回復 24# tinakwok3e

o wing diamond c兄,完來我依冢都同你住得幾近下,我往麗晶

回復 25# 羊咩咩

天晉都有 indoor cycle parking area, security should be better

不過天晉内或傍邊無綱 ...
papa 發表於 2012-5-4 00:07

超like cycling activities

回復 26# astray705

回復 24# tinakwok3e

原來大家咁近!

回復 25# 羊咩咩

靚單車放出街實比人偷,放屋企又無位,認真頭痕!