返回列表 發帖

天晉3B新屋落雨漏水!!!!

新鴻基樓成日標榜質素有保證,又賣貴過人。
昨天落完一日雨(6月12日)就發現漏水,主人房靠窗口既靠身漏水。估唔到間屋2月先入伙,今年第一場大雨就漏水= =''

有冇人同我一樣咁唔好彩呀? 有既話留個言,一齊傾下點處理,人多始終好辦事。

回復 1# godk

師傅,收樓冇驗過樓?

回復  godk

師傅,收樓冇驗過樓?
cwlee 發表於 2017-6-13 14:06

驗樓師父廢到嘔,唔好提。

回復 3# godk

唔係「X」Sir嘛?

回復 1# godk

會否考慮拍照紀錄並要求承建商執修?

回復  godk

唔係「X」Sir嘛?
cwlee 發表於 2017-6-13 14:28

唔係,本來想搵佢,但佢booking 好full。至於邊間就唔講啦。

回復  godk

會否考慮拍照紀錄並要求承建商執修?
cwlee 發表於 2017-6-13 14:30

已影相,已經同管理處講左,約左今晚上黎睇,睇完再計畫下一步。

回復 7# godk

乜唔係捉埋承建商咩?

回復  godk

乜唔係捉埋承建商咩?
cwlee 發表於 2017-6-13 14:43

我都想,但我發覺我冇果邊contact,之前汁漏既電話已經打唔通。

回復 9# godk

咁祝你好運嘞

新鴻基樓成日標榜質素有保證,又賣貴過人。
昨天落完一日雨(6月12日)就發現漏水,主人房靠窗口既靠身漏水。 ...
godk 發表於 2017-6-13 13:04

3A 都有。

如果要搵漏水問題,我識人跟呢D.

有幾嚴重? 高中低層座向? 我未搬入去, 唔知有無事...

有幾嚴重? 高中低層座向? 我未搬入去, 唔知有無事...
danny 發表於 2017-6-30 12:35

唔算太嚴重,有D似冷氣機漏水果個程度。

我打左電話去管理處幾日後就有師父上黎搞,師父話係外牆有問題,有個位石屎冇整好,D水係冷氣管入黎。佢地維修左一輪之後,近排落雨都冇再漏啦,希望冇手尾跟啦。

唔算太嚴重,有D似冷氣機漏水果個程度。

我打左電話去管理處幾日後就有師父上黎搞,師父話係外牆有問題 ...
godk 發表於 2017-7-26 22:38

為左保障,應向SHK申請閣下單位保修期至六年。