返回列表 發帖
回復  wngo

謝謝C Hing, 甘低能....SHK D 設計人員往往同我 地一般人諗法不一樣! 我貪有浴缸加淋浴 ...
whywhy73 發表於 2017-3-27 15:47

設計哪一位叫師,一味要美觀
用嘅叫家,要實際。
佢哋起左幾十年樓,質素大倒退
冇左雷生呢個生神仙,
我相信佢地業績食硬蕉!

都唔明S記的員工,正確係S記付屬間SunFai員工,點解可以做得咁多年?可能華資哇!
講啲話完全冇說服力,自欺但欺唔到人!

我死慳死抵買間屋一入黎要汁修,好彩負責我個單位維修員對我單位上心,一有時間打比佢問進度佢都答 ...
happymoneyway 發表於 2017-4-3 00:11

係咪3座許生?

回復  R_Lau

我今日裝了。師傅鑽穿石膏版後,先放入一粒兩邊尾部會打開嘅膠塞,再將路軌以螺絲鑽入 ...
Helloween 發表於 2017-4-4 18:21

以前係將廣佳保旁有間好平,放租或租樓嘅啱哂。但一分錢一分貨。

其實佢話轉層問題,姐係如果全屋假天花比佢降低晒都得啦
happymoneyway 發表於 2017-4-10 21:12

可以咁講!

各位可否提供浴室問題相片看看。謝謝!
LWK 發表於 2017-4-11 14:45

多注意雲石繼裂,洗手盆櫃木面有冇崩或浮,浴門邊要試有冇漏水,去水有冇過慢等等。不能盡錄

收咗樓感覺好失望, 主要係j先手間, 厨房D雲石質數太差, 多裂紋, 崩花,㠾手工粗糙, 好似趕交貨, 就算唔㚒色, ...
mimi4 發表於 2017-4-12 15:10

Apple daily 或cable TV 幫到你!
S記係唔會有高層采我地嘅!
佢地淨識講會反映。第一日起樓咩!

我單位的淋浴間兩邊雲石有3處 很明顯的裂縫, 要求更換, 有個 SHK的雲石專員回覆話要8星期時間更換, 另外換 ...
whywhy73 發表於 2017-4-21 11:01

這個完全不能接受。

其實雲石換石8星期是好正常,
新記一定換,但開石介石同埋送落嚟要時間,
但未必對到色同石紋.
所以,驗樓哥哥 ...
ylabcd2016 發表於 2017-4-21 14:34

如果喺新樓執修期內須八星期去換一件雲石喺正常,我就真係接受唔到啦!
香港冇存貨?耍去外國訂?

咪盡信啲員工啦!

石,我真係唔敢講有冇存貨,
有,未必啱用,
而且唔係瓦仔,介剩碎石我係廠都唔會留低.
大陸廠搵錢,點會留貨!
要 ...
ylabcd2016 發表於 2017-4-21 17:44

公道自在人心。咁大型發展商去同間雲石代理合作,冇理由唔耍求有5至10%存貨作後備掛?下下等八星期,咪玩啦! 况且係鎅雲石,咪唔會係鑽石喔!

我都有換雲石,佢話要定八星期,不過二星期已到貨
ywtalan 發表於 2017-4-21 19:15

咪係,哪可能八星期?
我估佢地希望借八星期咁長時間去嚇怕業主。所以真係忍唔到啲裂痕,最好更換啦!

回復 138# whywhy73

恭喜恭喜!

My toilet floor also needed to be replaced due to a long crack across two slates, the new materials  ...
hiwing 發表於 2017-4-28 11:27

正常吧。