返回列表 發帖
回復 45# cwlee

你寫要執修,佢咪真係修囉!修補
  我見修補完效果不太強差人意
  亦不太現眼,算數

剛才已接受發展商安排,再次交出單位,他們亦已自行檢視單位,定出維修項目,暫定需要10天左右⋯就默默多等待兩星期吧。總之,個中情節,曲折離奇,事情亦暫且安頓了。

回復 47# Helloween

曲折離奇?

剛才已接受發展商安排,再次交出單位,他們亦已自行檢視單位,定出維修項目,暫定需要10天左右⋯就默默多等 ...
Helloween 發表於 2017-3-23 21:50

做好後自己再檢測一次
我上次換完厨房玻璃
個厨櫃又被撞崩了
仲有露台外圍鐵殻噴油一噠噠
這一點你不得不留意呀!

所以,承建商,呢三個字,真係聽到都驚驚。佢第一次接觸,已好熱心咁話如發現乜嘢,唔使客氣同佢講,就算住落先發現,都可隨便開聲⋯就係咁,佢就一定永遠有工開,新地就要養佢地過世。相信班高層離哂地,都未必知道凡間乜玩法。

回復 50# Helloween

承建商是發展商全資擁有公司

我係3A期三房,廚房只有一個有鈎架同紙巾架,但沒有調味品的架。你地是否一様?

以前二期都有個架仔 ...
hello_689 發表於 2017-3-21 12:23 PM

翻看以前的相, 見到是有個廚房掛架的.
我要問返執漏俾返先得

借用:wingsIIboy 發表於 2014-10-15 06:02 PM 的圖片
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

如果你攞到,我又要問佢哋攞番

回復  Helloween

承建商是發展商全資擁有公司
cwlee 發表於 2017-3-24 08:23

全部家族分支生意。
肥水不流別人田。

回復 54# Shkxxx

管理公司也是

回復 54# Shkxxx

有冇用'Smartone'或幫襯'Wilson'停車場?

所以,承建商,呢三個字,真係聽到都驚驚。佢第一次接觸,已好熱心咁話如發現乜嘢,唔使客氣同佢講,就算住 ...
Helloween 發表於 2017-3-23 23:44

哪天我為了木地板質素,被約見了五位代表,有建築部,交樓組,執修部,仲有兩件唔知乜水。所謂向我解釋點解木地板咁核突。我心諗,你地啲高級代表所講解釋完全唔值心口掛住嗰龍頭建築公司員工証。(哦!應該係龍尾啦!)
乜野貨次問題(佢意思係唔同制造日期有唔同質素)。
呢點完全係笑話。雖然木地板表面係天然木皮,但係收貨時冇睇過才驗收嗎?裝時冇叫技工見到咁劣質嘅木就唔用嗎?
我家客廳有咁大幅劣質地板,呢點証明每盒裡面質素非常參次,有驗收一定唔會收。但如果因露台施工出錯而要趕快交樓。呢點我明嘅!

回復  Shkxxx

有冇用'Smartone'或幫襯'Wilson'停車場?
cwlee 發表於 2017-3-24 12:25

我知吖,兩個都係佢哋架。

翻看以前的相, 見到是有個廚房掛架的.
我要問返執漏俾返先得

借用:wingsIIboy 發表於 2014-10 ...
hello_689 發表於 2017-3-24 11:36

係喎,又則則膊。麻煩師兄叫佢哋自動送番上門。

回復 59# Shkxxx

售樓書冇寫明有,追到你叻,佢地都驚3A加3B千幾伙追番咪好似要追嘅業主先有。