返回列表 發帖
回復  Shkxxx

可感受到你有幾"chok住",呀xsir佢地喺廣告仲話俾九十幾分!唔知點解? ...
cwlee 發表於 2017-3-22 14:18

直頭怒火中燒。

回復  Snow

絕對同意有關浴室雲石地磚大小不一原因的估計。
cwlee 發表於 2017-3-22 15:04

我覺得環保使用是可以接受的,但起碼設計,鋪排上要美觀D。
整個洗水間牆身,枱面我覺得都好,唯獨是地板簡直是敗筆之作

回復 15# Shkxxx

貼錢買難受?

回復 17# Snow

留意浴室floor drain

3B嗎?3A好似唔係咁,比較工整。

但點解雲石邊好似深色左,有水浸過嗎?
仲好似未做掃口粉。

仲有空心磚問題,唔好俾外觀呃倒

回復 17# Snow

恕小弟直言,察覺相中地磚鴛鴦色嗎?

3B嗎?3A好似唔係咁,比較工整。

但點解雲石邊好似深色左,有水浸過嗎?
仲好似未做掃口粉。 ...
Shkxxx 發表於 2017-3-22 16:02

3B。老實講,洗手間地下我真是覺得很難接受。

無水浸過,好似是雲石邊不平整造成的視覺效果

回復  Snow

恕小弟直言,察覺相中地磚鴛鴦色嗎?
cwlee 發表於 2017-3-22 16:07

Don't know how to describe this Ching.

All in all, the washroom floor looks horrible in my eyes.

我的浴室情況托賴好少少,但我的屋宇測量師也替我要求執修十多項呢。

回復 20# Shkxxx

千祈唔好接受佢地提議索色處理修執法。

我的浴室情況托賴好少少,但我的屋宇測量師也替我要求執修十多項呢。
cwlee 發表於 2017-3-22 16:13

Ching 可否提點下,除左以下的,仲有什麼要留意,我再去check清楚.

* shower 門邊漏水問題
* floor drain

回復  Shkxxx

千祈唔好接受佢地提議索色處理修執法。
cwlee 發表於 2017-3-22 16:15

我不會再用呢啲次貨,我已叫裝修公司幫我全部換磚
一次不忠,百次不用這道理一生受用.

Ching 可否提點下,除左以下的,仲有什麼要留意,我再去check清楚.

* shower 門邊漏水問題
* floor d ...
Snow 發表於 2017-3-22 16:23

恕我直言
我睇樓比較少,都從未見過咁細範圍地台都仲要鎅到一忽忽,百鳥歸巢感
再者你浴室地台雲石質素好有問題,最好在入伙前要求全部更換
否則日後佢幫你換都好煩

發展商“用心建家”嘛!唔好怕醜喎!

回復 27# Snow

好多業主都有你的浴室問題,defects太多,sorry不能盡錄。