返回列表 發帖

天晉3收樓問題

如題,方便大家討論

我係3A期三房,廚房只有一個有鈎架同紙巾架,但沒有調味品的架。你地是否一様?

以前二期都有個架仔
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唔通減少D野來慳皮D,D廚房的柜又少,根本無地方放野,雪櫃又難開,得個少少邊比你用力開,
設計師一味靚就得,都唔想想用家方唔方便

唔通減少D野來慳皮D,D廚房的柜又少,根本無地方放野,雪櫃又難開,得個少少邊比你用力開,
設計師一味靚就 ...
wngo 發表於 2017-3-21 12:51 PM

雪櫃真係幾難開

羊毛出自羊身上.

設計師一味靚就 ...
wngo 發表於 2017-3-21 12:51

完全接受唔到一個當日雷霆所謂天晉大宅,厨房連企兩個人都冇可能。兩個浴室想揾個位放污漕衫空間都冇。整個15呎工作平台唔知有乜用! 晾衫又關唔到門。唔怪得初開賣時衹開放九百多呎單位。

-地板質素,即本睇下我有幾不滿
收樓時未有問題,一個月後表面顏色開始脫落
呈現黑色,發展商代表話因為不同貨期問題。
呢位高級員工簡直說笑,唔通供應商比批次貨都照單全收而轉嫁係業主身上嗎?呢啲係咪一個龍頭發展商應有質素?有問題祇懂用語言偽術瞞天過海,不知所謂。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

呈現黑色,發展商代表話因為不 ...
Shkxxx 發表於 2017-3-21 09:55 PM

這款地板, 好多坑紋, 看似幾靚, 花左崩左唔多覺, 但好易藏污漬.

呈現黑色,發展商代表話因為不 ...
Shkxxx 發表於 2017-3-21 09:55 PM

C兄, 條地腳線同D修口顏色, 一D都唔夾!!!!!!

冇錯,所以你見到令一位師兄有多餘地板出售之相片,條條一樣色,表面亦無咁多粗糙坑紋。相信有逐條挑選過。

回復 8# hello_689

其實你睇到第四幅相的粗紋表面處理過的顏色已經開始脫落,嚴格講係次貨,用手機映都咁現形,肉眼睇更不知所謂,加上被執修過,木與木之間已呈高低不一狀態。

回復 11# Shkxxx

可感受到你有幾"chok住",呀xsir佢地喺廣告仲話俾九十幾分!唔知點解?

等我都留意下自己間屋有無ching講的地板問題先。我係覺得洗手間地下雲石設計好怪,型狀尺寸又大又細,感覺是將D剩餘物資環保使用。
另外ching覆了我花灑頭位置問題,shk都是這樣答。我單位企浴那邊也是這樣設計,頂有蓮蓬頭,花灑頭也是裝得很低的,個人只是覺得這個設計對女士冼頭很不方便,蓮蓬頭又不夠水力洗頭,那無論浴缸或企缸,自己一定要用手拿住花灑⋯⋯

回復 13# Snow

絕對同意有關浴室雲石地磚大小不一原因的估計。

呀X sir 比得呢個分一定有原因,唔會得罪任何人嘅。
仲有令一超級設計,用黎蓋住煤氣爐個鐵鏡箱,好容易會撞傷手腳,大家使用時要特別小心。
一個用下腦嘅發展商絶對唔會將煤氣爐安裝係一個咁峽窄 令使用者容易受傷位置,但為了節省成本除外。