返回列表 發帖
我死慳死抵買間屋一入黎要汁修,好彩負責我個單位維修員對我單位上心,一有時間打比佢問進度佢都答 ...
happymoneyway 發表於 2017-4-3 00:11

係咪3座許生?

回復 103# R_Lau

我今日裝了。師傅鑽穿石膏版後,先放入一粒兩邊尾部會打開嘅膠塞,再將路軌以螺絲鑽入膠塞固定。亦有失敗咗兩個隆,因石膏版內有部份位置有鐵片,放唔入整個膠塞。師傅是在坑口站南x廣場1樓開舖,庭x。啲布質地幾好,佢話香港車工。不過就當然冇路邊個啲咁平。

回復 107# Helloween

謝謝

回復  R_Lau

我今日裝了。師傅鑽穿石膏版後,先放入一粒兩邊尾部會打開嘅膠塞,再將路軌以螺絲鑽入 ...
Helloween 發表於 2017-4-4 18:21

以前係將廣佳保旁有間好平,放租或租樓嘅啱哂。但一分錢一分貨。

係咪3座許生?
Shkxxx 發表於 2017-4-3 08:02

唔係

回復  Helloween

我個單位窗頂及主人房及客房天花都有同樣問題,跟我個單位個管工解釋這是轉層問題 ...
R_Lau 發表於 2017-4-3 00:19

其實佢話轉層問題,姐係如果全屋假天花比佢降低晒都得啦

其實佢話轉層問題,姐係如果全屋假天花比佢降低晒都得啦
happymoneyway 發表於 2017-4-10 21:12

可以咁講!

各位可否提供浴室問題相片看看。謝謝!

各位可否提供浴室問題相片看看。謝謝!
LWK 發表於 2017-4-11 14:45

多注意雲石繼裂,洗手盆櫃木面有冇崩或浮,浴門邊要試有冇漏水,去水有冇過慢等等。不能盡錄

收咗樓感覺好失望, 主要係j先手間, 厨房D雲石質數太差, 多裂紋, 崩花,㠾手工粗糙, 好似趕交貨, 就算唔㚒色, 不同石塊照放在一起, 請問除咗得個得執修識員做對口, 重可以向邊D新鸿基識員可反應吓, 雲石實在太多修補地方, 佢覺得收補可行, 無須更换. 都唔明㸃解要我地接受佢批質數差嘅石, 做吓修補磨光便算, 今次對SHK 好失望, 等咗咁耐, 唔係慢工出细貨, 只係‧趕質素用料差都照交貨

回復 115# mimi4

若然揾人驗埋樓,你就知仲辣!

收咗樓感覺好失望, 主要係j先手間, 厨房D雲石質數太差, 多裂紋, 崩花,㠾手工粗糙, 好似趕交貨, 就算唔㚒色, ...
mimi4 發表於 2017-4-12 15:10

Apple daily 或cable TV 幫到你!
S記係唔會有高層采我地嘅!
佢地淨識講會反映。第一日起樓咩!

洗手間的雲石很多都空心,請問大家有冇要求SHK更換?佢哋俾我嘅答覆同之前一位街坊所講一樣,話用掛勾方法所以係咁。

回復 118# jyl

689是誠實的,你信

明白