返回列表 發帖
昨晚驗樓師傅驗完,份清單25頁,5座,佢話好差,   SHK

上星期收了樓, 請問各位C HING 個洗手間浴缸旁,上方花灑頭裝甘矮有何作用? 謝謝 ...
whywhy73 發表於 2017-3-27 10:57

這裏只預你浸泡泡浴,白癡的設計!

昨晚驗樓師傅驗完,份清單25頁,5座,佢話好差,   SHK
acewings3a 發表於 2017-3-27 14:06

我知有人30頁,比你更多更嬲

回復 92# wngo

謝謝C Hing, 甘低能....SHK D 設計人員往往同我 地一般人諗法不一樣! 我貪有浴缸加淋浴就是同一時間可 同小朋友一起沖, 慳時間, SHK 無此想法!!

回復  wngo

謝謝C Hing, 甘低能....SHK D 設計人員往往同我 地一般人諗法不一樣! 我貪有浴缸加淋浴 ...
whywhy73 發表於 2017-3-27 15:47

設計哪一位叫師,一味要美觀
用嘅叫家,要實際。
佢哋起左幾十年樓,質素大倒退
冇左雷生呢個生神仙,
我相信佢地業績食硬蕉!

回復 95# Shkxxx

大師兄字字珠璣

又過多8日,我撞咗上去,似乎俢理大致完成,單位已清理好,只有雪櫃門側版,花咗嘅位置唔同咗

講到裝窗簾,個單位又幾怪,窗頂天花係空心,師傅話似乎有夾板,比到佢落釘,穩固啲,但去到個廳,情況又有啲唔同,所以都想請教下。佢地上到嚟,個建築部大佬話,唔多肯定裡面架構,邊個位落釘先會穩固啲。不過就話,宜家好多,個廳都唔興裝窗簾啦。吓,咁益街坊,大家dead air 一刻,都忍唔住笑咗出嚟。算吧,師傅你執生,我就日後咪坐咁近窗簾。好彩個師傅有裝開天晉,3A都有裝,重識得問,知個問題係邊,知點處理安裝,不過大家就評估唔到日後效果喇。個大佬重話,乜你唔覺,你間屋個天花樓底特別高咩?吓,我真係唔知我個單位係屬於typical喎,我以為大家都唔係生得高啫。

都唔明S記的員工,正確係S記付屬間SunFai員工,點解可以做得咁多年?可能華資哇!
講啲話完全冇說服力,自欺但欺唔到人!

可能呢行啲工人質素真係差啲。第一日維修,個屋苑管理主管陪我上去,見到現場都要有個foreman,攞住個file 監緊工。
買新地樓,都係貪佢口啤好,新樓可以唔使點大裝修。
以前買二手,要大裝修,都係撹到樓下,其中一次起哂全屋地板,先撹爆水箱,由地板浸哂落樓下成間屋。
所以修修補補,整到用到唔係咩安全問題,都收貨。
希望大家都能順利快啲收樓,開開心心,安居樂業。

差得好緊要

可能呢行啲工人質素真係差啲。第一日維修,個屋苑管理主管陪我上去,見到現場都要有個foreman,攞住個file  ...
Helloween 發表於 2017-4-2 00:18

我死慳死抵買間屋一入黎要汁修,好彩負責我個單位維修員對我單位上心,一有時間打比佢問進度佢都答到我,如果唔係拎假去睇佢地維修就大獲

回復 98# Helloween

我個單位窗頂及主人房及客房天花都有同樣問題,跟我個單位個管工解釋這是轉層問題,所以用石膏板收口。我跟著問他點樣裝窗簾及天花燈,佢又答唔到。請問你用那間窗簾公司安裝和裝什麼簾?個師傅用什麼方法裝?

回復 27# Snow

浴屏其實市面有一種防水較,有gasket 封死門較虚位,不會漏水。但如換較,可能要折玻璃門,拆門又要拆雲石,好大鑊。

回復 104# R_Lau

拆設計果個骨易啲!