返回列表 發帖
啱啱睇完L-Shape 露台真係無得頂, 其他就無咩特別. 就算入票, 都要抽到先有得簡.

啱啱睇完L-Shape 露台真係無得頂, 其他就無咩特別. 就算入票, 都要抽到先有得簡. ...
fitfitfit 發表於 2015-6-13 19:35

若“閘”門關上時,每一“扇”門會否因太窄而影響景觀?

啱啱睇完L-Shape 露台真係無得頂, 其他就無咩特別. 就算入票, 都要抽到先有得簡. ...
fitfitfit 發表於 2015-6-13 19:35

我都覺得個L好正!

回復 32# victor888

唔知這款百葉門設計是否頂得順颱風而不入雨水呢?

回復  victor888

唔知這款百葉門設計是否頂得順颱風而不入雨水呢?
WingsII_BB 發表於 2015-6-14 00:21

睇相片見佢露台地面同客廳地面同一水平
要入水應該會係底部滲入哇!

若“閘”門關上時,每一“扇”門會否因太窄而影響景觀?
victor888 發表於 2015-6-13 22:12

有得必有失

呎價唔貴,入左票去抽. 睇真D地產仔比 GE 平面圖 , 黑廁好多下, 最有問題係得2部 車立 ,6,7,8座每層7-8伙,
搬貨,倒垃圾,維修補養時得翻一部 服待咁多戶. 繁忙時間, 中低層戶如要用20分鐘或更多至落倒樓, 大熱天樓層
車立 堂冇冷氣,冇窗你點透氣呢? 各位師兄有冇計?  我未諗倒! (事由今日試過在酒樓食完飯,搭車立客唔算多,遇倒3部 車立 壞1 部,樓上落GE 車立層層停,2 轉入唔倒, 上 都入,落到樓下用左超過15分鐘).點算?

無貨車立又係另一個大問題, 無法每座得咁少層數又要賣得平平地. 多部車立管理費唔止4.1吧!

個摺門咁開發,露台係咪乜都擺唔倒?因我見每塊闊度都有個露台咁深。

喱個百頁趟門設計,好與壞真見仁見智!示範單位祇是容許長開,現場看確吸引。但從實用角度,確有不妥之處!姑且不談防風滲水等潛在問題,若能將摺閘關上,才能洞悉實際視覺效果!

向南全海景$14,xxx,可遇不可來,可惜入市太早...

向南全海景$14,xxx,可遇不可來,可惜入市太早...
winger 發表於 2015-6-15 16:34

呎價黎講一定算平.
不過LUMPSUM就大, 唔係個個食到.

總之將南又起碼多百幾個千萬富豪進駐.

大把有錢人(北面)

喱個百頁趟門設計,好與壞真見仁見智!示範單位祇是容許長開,現場看確吸引。但從實用角度,確有不妥之處! ...
victor888 發表於 2015-6-15 11:12

Agree x 3
還有蚊子,飛蛾等等生物, 見光就飛去, 到時一定有很多不速之客.
晚間霧水也要考慮.

Agree x 3
還有蚊子,飛蛾等等生物, 見光就飛去, 到時一定有很多不速之客.
晚間霧水也要考慮. ...
tinakwok3e 發表於 2015-6-16 11:44

記憶中
W3A 所有特色單位都會裝呢款趟門!