返回列表 發帖

中央大道

大家知唔知幾時先整好

如果同三期一併覺好都好滿意!

大家知唔知幾時先整好
新手 發表於 2015-5-26 20:40

中央公園恐怕至少要等多2年以上先可落成、以前有D街坊都提過好幾次、動議/撥款/設計等等
前期工作都未有定案、1~2年内実難満足大家願望  希望不要遅過2018年吧!

個人大膽推斷.

2015/2016主要攪好大橋+隧道.
2017/2018有可能入文件比區議會討論
由於撥款申請一定好大, 可能要經立法會批, 2019/2020先會批到.
起得黎2022年落成差不多.

就最新區議會討論聽到, 其實政府有諗過批地比發展商起, 發展商亦肯出錢,
問題係社會大氣候唔歡迎官商勾結, 所以遲遲未有決定.

睇下點收科, 等政府起10年內成事已經要還神. (調景嶺公園係一大例證)

你未計 拉布

個人大膽推斷.

2015/2016主要攪好大橋+隧道.
2017/2018有可能入文件比區議會討論
由於撥款申請一定好大,  ...
jjboy1 發表於 2015-5-30 18:15

還掂仲有6~7年、不如拿黎種吓菜可能無咁激氣 呢塊難地好難想像仲要日望夜望多6~7年

追加;咁大家可以唔洗太擔心食市所産生嘅問題、因為食市老闆見到呢塊難地都費事開舗住
正所謂拍烏蠅咪!

昨日路經爛地車埸見有兩位掛住工作証男女(似係地政處)
拿著相機四圍拍,希望佢地係為公園後期工作做準備!

今天回家看到三期那边已经开始加了白色围栏,好看多了。希望工程马上展开 :D 绿化广场指日可待

Beautiful
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

真係巧靚
謝謝分享, 加油..影多D相來睇下

Beautiful
Toyota 發表於 2015-6-2 20:27

中間白色嗰点係月亮嗎?

回復 11# Wingsss3a

係月亮

美!

其實中央大道有冇時間表???

知內情人士說,18年開工,20年完工 . 唔會早 !  如果可以早D , 行獨裁 都讚成 !唉 , 真係等到冇氣 !