返回列表 發帖
見到樓上講三A期預計取得入伙纸係一六年上半年
真的嗎?

見到樓上講三A期預計取得入伙纸係一六年上半年
真的嗎?
Wingsss3a 發表於 2015-10-13 02:25

入伙紙=可以交樓嗎?

回復 62# kkkeeeiii

入伙紙 (Occupation Permit) + 滿意紙 (Certificate of Compliance) 先可以入伙

每個發展商拎入伙紙到滿意紙中間需要的時間都唔同
以新鴻基為例
我自己統計過近幾年新地入伙盤
兩張cert 中間差距由2個月到5個月不等
大部份盤都係3-4個月
如果佢真係上半年拎到入伙紙
可以唔太擔心要遲交樓

每個發展商拎入伙紙到滿意紙中間需要的時間都唔同
以新鴻基為例
我自己統計過近幾年新地入伙盤
兩張cert 中 ...
Kelvinlcm 發表於 2015-10-13 14:00

希望好似 Ching 咁講啦
Thanks for your information!

Thanks ching

幾時開幕?有無人可以影到商場內部

幾時開幕?有無人可以影到商場內部
lam258951 發表於 2015-10-17 03:21

PopWalk 天晉滙 將於 2016年第2季開幕

新鴻基地產代理租務部總經理鍾秀蓮表示,將軍澳「天晉匯 Popwalk」將於明年首季交舖予首批38個租戶,商場於年中開幕,全數162家商舖料明年中至2017年分批開業。她說,次批44個舖位已啟動預租,市場反應良好。

新鴻基地產代理租務部總經理鍾秀蓮表示,將軍澳「天晉匯 Popwalk」將於明年首季交舖予首批38個租戶,商場於 ...
jjboy1 發表於 2015-10-29 15:03

可以擺到成162間shop咁多

定係計埋 Wings 3 and 未來天晉5?

回復 70# kkkeeeiii

根據報導所述,這一百六十多個舖位應指幾個新地樓盤的基座商場總和。

前天在會所討論會中聽聞Popwalk預計會在明年5-6月開幕,商場會以超市和餐廳為主。原來超市是一田和Fusion中二選一,現在還未有決定,但大家可以向服務處推介你心目中的超市,聽講話我們的一票是有影響力的,我就投了一田一票。

我都投了一田一票

點樣先可以投票呢?

我都想係一田.

回復 74# ymch951

可以寫信通知服務處去反映你的意見,一人一票用群眾力量去爭取,齊心便事成。