返回列表 發帖

天晉2期外違泊 (唐俊街 + 寶邑路)

有冇街坊覺得呢兩條街違泊越黎越嚴重, 而家連垃圾車都泊過夜真係忍無可忍!

順帶一提以往康城一直予以詬病既臭味問題絕大部份係來自垃圾車而唔係堆填區本身, 實在不能容忍垃圾車咁接近民居通宵停泊兼且仲要係違泊

我覺得大家要報警處理違法泊車,特別係垃圾車,泥頭車,真系好影響環境衛生!

其實成個將軍澳都係咁

其實成個將軍澳都係咁
wingsdiamond 發表於 2015-5-11 13:46

認同區內私家車車位不足呢個事實, 唔阻街情況下違泊好多時都隻眼開隻眼閉, 因車主都要冒風險食320。 但泊垃圾車泥頭車始終會影響兩邊住戶健康同生活。如再發生懇請街坊們同心協心報警處理。

回復 5# WingWing2

野草斬不盡,春風吹又生

999 都打過無數次
耐何周邊都係地盤
泥車違泊可埋解嘅
但垃圾車應遠離民居
避免散播細菌及異味

回復  WingWing2

野草斬不盡,春風吹又生

999 都打過無數次
耐何周邊都係地盤
泥車違泊可埋解嘅
但垃圾 ...
Wingsss3a 發表於 2015-5-11 16:07

直接打去報案室

1) 將軍澳分區警署
九龍將軍澳寶琳北路110號        Tel: 3661 1624

2) 東九龍交通部
九龍牛頭角兆業街2號        Tel: 3661 1636

我覺得大家要報警處理違法泊車,特別係垃圾車,泥頭車,真系好影響環境衛生! ...
khw 發表於 2015-5-11 13:24

同意!

成日都見到垃圾車泊o係門口, 1期mtr中間巴士站又係, 2期大門出面又係, 有時泊大半日, 有時仲泊過夜, 又無差佬做野......

落order叫各各期Management Office 做野,專業勁投訴

回復 9# kenji

係最容忍唔到垃圾車

回復  kenji

係最容忍唔到垃圾車
WingWing2 發表於 2015-5-12 16:40

利勿蒲!

已見大派牛肉乾

回復 13# thomas.c

希望收到阻嚇作用!

已見大派牛肉乾
thomas.c 發表於 2015-5-15 21:05

剛才踩单車經過地鐵'站對開有架垃圾車泊正係巴士站,發出嘅臭味令我不禁加速遠離
可投訴食環處嗎?