返回列表 發帖
我Papa先報上名來!一定出席並選餐廳①同②

我係度諗如果各兄弟姊妹們住係將中將廣可以BOOK到會所設施如燒烤場, 我地整個天晉準業主燒烤同樂日, 咁咪可 ...
harveyt0902 發表於 2012-10-23 13:44

好提議! 請大家多給意見!我提出只是暫定性未有最後決定架!

重温提示!吹水會日期地点在第4頁#53,期待有空街坊出席報名

回復  papa

不如將個日子搬去頭 POST?
mylovelyflat 發表於 2012-10-30 10:44

mylovelyflat, 多謝宝貴意見!馬上整理吓先

多謝大家既支持,到今日為止有以下街坊報左名(排名不分先後),總數12人。如有寫漏人名
或修改請話我知,至於地方方面因各有不同意願未能取得明顯性既選擇,請容許我提出個人意見,
因第一次見面打邊爐可否留在打後日子再定(打邊爐既話熟左仲有玩D)?今次先讓大家在餐廳舉行個
簡單吹吹會,未能満足地方請見諒!擔心無野講都唔緊要,出席者中必有健談者存在給話題討論!
最終地方再Update大家!請稍等

<<出席者>>
羊咩咩,Camusliu,Philip,axkit, Edmud, wingsdiamond
victor888, the wings, mylovelyflat, edmond713, Jjboy、papa
+ any other?

呢間食店0係我舖頭附近咋...........
我識個老闆娘,但完全同佢冇利益關係,我都係間接幫親過佢,不過我估連佢 ...
羊咩咩 發表於 2012-10-31 22:58

羊咩咩,  麻煩曬你!環境都幾好相信都適合傾計,如果認識経営者的話可否幫忙問吓14至20人包唔包到場?
最終再讓大家決定拍板是否去馬,有配偶想参加也無認觀迎,有需要請通知我

<<至11月1日為止出席者増至16>>
羊咩咩,Camusliu,Philip,axkit, Edmud, wingsdiamond
victor888, the wings, mylovelyflat, edmond713, Jjboy、papa
Tinakwok(+1),Fatmama(+1)

回復 86# Fatmama

明白!多謝參與

<<至11月1日為止出席者増至16>>
Tinakwok(+1),Fatmama(+1)

回復 91# 羊咩咩

又再次麻煩你羊咩咩,有長枱既話都方便傾計,雖然不是天晉附近,但最緊要找個地方交流吓,
我覺得環境不錯,如果大家無特別反對,不如就柏板決定Davici好嗎?若有其他意見再提出討論!
其他未報名街坊可儘時通知方便加櫈  常客之一既Tracynsping同Cathyl好似未報名Bo?
我打算明天作最後決定然後訂枱

日期:11月23日(星期五)
Davici    www.davincicook.com.hk
地址 : 將軍澳坑口村第三排34号

<<至11月1日為止出席者増至17>>
Tinakwok(+1),Fatmama(+1),Longlam

回復 93# H3G

Wellcome H3G and Longlam!

Davici    www.davincicook.com.hk

<<至11月3 日現在為止出席者増至18>>
Tinakwok(+1),Fatmama(+1),Longlam, H3G

回復 97# Ching

如果有需要提早到6:30開始既話可能要街坊協忙,我最快都要7:00先去到

時間:晩上7:00

<<至11月3 日現在為止出席者増至19>>
victor888(+1), the wings, mylovelyflat, edmond713, Jjboy、papa
Tinakwok(+1),Fatmama(+1),Longlam, H3G

回復 99# 羊咩咩

羊咩咩,再次多謝無私幫忙並付上指示圖方便前往,我相信一部分街坊包括我可能採用小巴或的士。
我想請教羊咩咩如果我打電話訂枱是否Okay?還是經你較相熟關係較方便?因人數較多希望儘量
避免比按金,所以諗住用人際關係解決 你決定後話我知吧,前後者我都可以!

To:其他出席者
有需要與我聯絡街坊可PM我,我回覆時會留本人手提電話号碼

**座小巴者有以下再次提示
坑口站巴士總站內有小巴11A到坑口村口小巴總站,點到點,一個站,車費$2.7(好似係)

回復 105# 羊咩咩

非常感謝羊咩咩安排,比個Like你!唔洗落訂就方便多喇,我會尽量早到去現場等大家!

無任歡迎他街坊參與!

<<至11月12 日現在為止出席者増至21>>
victor888(+1), the wings, mylovelyflat, edmond713, Jjboy(or/+1)、papa
Tinakwok(+1),Fatmama(+1),Longlam, H3G,axkit(+1)

papa@東京

回復 112# jjboy1

多謝提點,日本呢邊又無聴到新聞講地震,不過我係日本經過好多次地震都有D慣左,有時震住訓覺都唔理

回復 127# WingWing

無問題既!講聲Wellcome先,正好準備出Post提醍大家今個星期五聚會大日子,

To:各位天晉街坊
終終到左聚會時間,如果早前報名而有需要改動、又或希望加入的街坊請儘早通知!Thanks

地址 : 將軍澳坑口村第三排34号(前往方法可看早前第7頁的詳細紹介)

<<至11月19 日現在為止出席者増至22~23人>>
victor888(+1), the wings, mylovelyflat, edmond713, Jjboy(or/+1)、papa
Tinakwok(+1),Fatmama(+1),Longlam, H3G,axkit(+1), wingwing