返回列表 發帖
我都想參加

回復 35# papa

ok,等你地決定好日子先

回復  papa

幫手再推.

唔使太隆重其事, 隨便的出來傾下裝修都好. 大家鄰居遲的可以有個照應. 到時可以 ...
jjboy1 發表於 2012-10-20 12:30

有無想過『夾』埋十個八個設計裝修orders同心儀嘅裝修公司bargain下呢?既可相互通風照應,又可保證value for money。重可以一切去旺角/灣仔揀料添!

回復 48# victor888

呢個可能有的難, 介紹裝修公司個街坊會好大壓力, 好就大家好, 唔到要求就分分鐘比人怨足幾年.....始終大家仲未係舊相識, 如果出問題會幾麻煩.  
要到時睇下大家自己意願~~

papa / jjboy1, you decide when and where to have the first gathering lah. We all waiting for your decision

回復 50# philip

下, 我都係參與者之一~ 等papa發板 (唔好太夜同太貴就ok)

回復 51# jjboy1

Jjboy,突然間好大圧力啊 !等我今晩番屋企再正式確認大家時間,地方方面我就無セ頭水,我念住採用羊咩咩同
Victor888既提議比大家選擇!希望尽量就到大家,裝修公司方面有進一部行動到時各自給意見自己決定吧,
我就純Share吓個人意見而矣,世界上無野係最好,只有更好!

首先多謝大家鼎力支持,截至今天為止以多數民意作結論,11月23日(星期五)為最多人選擇
總供14人!末有選擇23日出席街坊也希望可抽空嘗試參與,未能滿足各位意願再次重申非常抱歉,
現希望再度確認出席人數請大家報上名來方便點人數作正式訂枱安排。

《注意事項》
①因大家素未某面之故,報名後未能百份百有把握出席者請在1星期前儘快通知得以方便事前調整。
②時間方面現暫定晩上7:00集合開始談話交流,8:00開始入席進餐,完結時間暫定9:30~10:00。
 費用方面因應食物數量/種類有所費不同,暫定以$100~150/位作界線,如有加減需要會以大衆
 意願作最終決定。
③以下地點由早前街坊所提出給大家選擇,請在報名時一同選出餐廳,或另提出其他地方作考慮

如有意見請隨時提出!末有報名街坊也可途中加入,不用客氣!

①La Piazza
 地址 : 將軍澳坑口村24號地下
 電話 : 2719 5688
 類別 : 意大利菜、西餐廳、包場派對
 消費 : $101-$150

②Davici
 地址 : 將軍澳坑口村第三排34号
 電話 : 2651 3822
 類別 : Pizza、西餐廳、包場派對
 消費 : 叧談

③太平洋酒吧
 地址︰將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下
 電話︰34174018
 類別:酒吧,包場派對
 平均消費︰$51-$100

④皇冠酒店 47/F
 平均消費:不詳(但可能會遍高)

我Papa先報上名來!一定出席並選餐廳①同②

我係度諗如果各兄弟姊妹們住係將中將廣可以BOOK到會所設施如燒烤場, 我地整個天晉準業主燒烤同樂日, 咁咪可以又留係將軍澳區, 又有得坐幾個鐘, 仲可以有導賞團係屋苑附近指指點點, 吹下水, 幾開心呀.....

我係度諗如果各兄弟姊妹們住係將中將廣可以BOOK到會所設施如燒烤場, 我地整個天晉準業主燒烤同樂日, 咁咪可 ...
harveyt0902 發表於 2012-10-23 13:44

好提議! 請大家多給意見!我提出只是暫定性未有最後決定架!

回復 55# harveyt0902

good suggestion!

回復 53# papa

會到, 地點乜都得, 除左酒吧, 怕雜人太多

我係度諗如果各兄弟姊妹們住係將中將廣可以BOOK到會所設施如燒烤場, 我地整個天晉準業主燒烤同樂日, 咁咪可 ...
harveyt0902 發表於 2012-10-23 13:44

建議原則上好好。問題第一次聚會大家都唔識,進入屋苑會所/設施的『訪客』每次都要住戶帶住,況且燒烤有唔少準備工夫,舉辦前後會給該『住戶』帶來很多麻煩,看來此類型聚會還是等入伙後在天晉會所舉行比較洽當。

今天曾到過坑口村兩個餐廳『視察』:"LA Plizza"位處馬路邊(約在坑口村牌坊及富寧花園汽車入口中間),很容易搵到;而"DAVINCI"是在"LA Plizza"後一排位置,也不難找。查實兩間均是Restaurant +Bar,都有酒賣。當中應以"DAVINCI"地方比較寬敞、規范及『寧靜』,"LA Plizza"座位較凌亂和細小。視察期間"LA Plizza"生意比較旺,估計是location和食物較佳之故。但整體而言,相信"DAVINCI"應十分合適舉行此次活動。

註:11M(11?)綠色小巴總站就在坑口村牌坊側邊。

最裒君傲灣魚米家做到10尾,唔係去呢間都好好傾
DAVINCI新開左兩年
而LA Plizza開得耐同埋好似上過電視節目