返回列表 發帖
咁將南有咩食店係可以坐大圍人傾計,又冇咩所謂地比我地坐得耐耐地??
羊咩咩 發表於 2012-10-16 13:30

羊咩咩,TKO係你主場,温好地方Hea我念都要投你一票啦 ,當然天晉人在Popcorn裏面搞小型聚會/Party
可能有気分D既!我睇大家頭

回復 15# papa

哈哈, 我都覺得係吹下水交流下為主, 不用太認真.

可以試下和民or海港(將中), 應該比坐一晚

多謝意見先!就今次見面純以街坊性質即非官方/非正式希望同有興趣業主打過招呼傾吓計,
會後推選『召集』 ...
papa 發表於 2012-10-16 13:37

同意!

大家或者可以考慮『太平洋酒吧』(先申報本人從未光顧過,只係從網上摷嘅)
地址︰將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下
食店電話︰34174018
附近餐廳食肆︰ 將軍澳 唐德街 將軍澳中心  
多國菜
酒吧
包場派對
平均消費︰$51-$100
營業時間︰星期一至日︰16:30-04:00

有嘢食,有嘢飲(不一定含酒精),方便一路吹水一路等人齊。酒吧下午4:30開始營業。缺點係『小童不宜』!

回復 18# victor888

個人唔係太想係酒吧.....哈哈

我投左票啦!!

會唔會考慮皇冠酒店 47/F? 應該頗清靜?

回復 21# Fatmama

都可以!

羊咩咩,TKO係你主場,温好地方Hea我念都要投你一票啦 ,當然天晉人在Popcorn裏面搞小型聚會/Party
...
papa 發表於 2012-10-16 13:41

我雖然住將南,不過平時食野都係去開個幾間,所以唔知其他店舖點樣
都諗住係將南個幾個場,一間食店,所以冇講出坑口有間清靜pizza店

我雖然住將南,不過平時食野都係去開個幾間,所以唔知其他店舖點樣
都諗住係將南個幾個場,一間食店,所 ...
羊咩咩 發表於 2012-10-16 16:48

La Piazza
地址 : 將軍澳坑口村24號地下
電話 : 2719 5688
類別 : 意大利菜、西餐廳、包場派對
消費 : $101-$150
營業時間:星期一至五 12:00-15:00,18:00-23:00      
星期六,日及公眾假期: 12:00-23:00

照睇應該合適。因有50個座位,包場應不大可能。若然可以留一個比較大的角落就perfect!注意周1-5下午三時至六時係有『落場時段』的。

坑口村33号   www.davincicook.com.hk
我識呢間個老闆娘,不過冇咩幫親過,有室外/內場
老闆娘話可以包場,室內外都冇所謂,價錢方面就要睇人頭

最終個句都係:0係將南附近攪會親切一d

我都想去,可惜無一日得閒,要返工

回復 26# thewings

星期五晩上都開得好夜嗎?如果不是太晩的話都過黎吹幾句吧?

回復  thewings

星期五晩上都開得好夜嗎?如果不是太晩的話都過黎吹幾句吧? ...
papa 發表於 2012-10-17 12:24

我係做零售業架
呢排請唔到人
人手比較緊張d
妳地玩得開心d,下次得閒一定join妳地

我係做零售業架
呢排請唔到人
人手比較緊張d
妳地玩得開心d,下次得閒一定join妳地 ...
thewings 發表於 2012-10-17 16:41

我都係做零售服務業,工作量好難定,有時好忙,有時好靜,今日就靜到坐左0係電腦前玩左大半日......

回復 28# thewings

做自己生意時間控制係難搞o的,來日方長總有機會,有無需要同你撑場?貴野就未必買得起,日常用品的話都可以幫櫬吓Bo!