返回列表 發帖

入伙前天晉街坊初次聚會閒談(鐵定11月23日晩上7:00)

多選投票: ( 最多可選 6 項 ), 共有 26 人參與投票

您所在的用戶組沒有投票權限

首先多謝大家鼎力支持,截至過去1星期為止以多數民意作結論,11月23日(星期五)為最多人選擇
總供14人!末有選擇23日出席街坊也希望可抽空嘗試參與,未能滿足各位意願再次重申非常抱歉,
現希望再度確認出席人數請大家報上名來方便點人數作正式訂枱安排。

《注意事項》
①因大家素未某面之故,報名後未能百份百有把握出席者請在1星期前儘快通知得以方便事前調整。
②時間方面現暫定晩上7:00集合開始談話交流,8:00開始入席進餐,完結時間暫定9:30~10:00。
 費用方面因應食物數量/種類有所費不同,暫定以$100~150/位作界線,如有加減需要會以大衆
 意願作最終決定。
③以下地點由早前街坊所提出給大家選擇,請在報名時一同選出餐廳,或另提出其他地方作考慮

如有意見請隨時提出!末有報名街坊也可途中加入,不用客氣!

①La Piazza
 地址 : 將軍澳坑口村24號地下
 電話 : 2719 5688
 類別 : 意大利菜、西餐廳、包場派對
 消費 : $101-$150

②Davici
 地址 : 將軍澳坑口村第三排34号
 電話 : 2651 3822
 類別 : Pizza、西餐廳、包場派對
 消費 : 叧談

③太平洋酒吧
 地址︰將軍澳唐德街9號將軍澳中心地下
 電話︰34174018
 類別:酒吧,包場派對
 平均消費︰$51-$100

④皇冠酒店 47/F
 平均消費:不詳(但可能會遍高)

交流内容並無限制但希望大家儘量以屋苑本身作為出發點得以達至融洽講通,
内容方面就街坊提供意見有以下建議給大家作參考

①TKO美食介紹
②裝修
③TKO周日好去處
④風水

P.S. 若果時間日子有需要更改請出Post通知我,人數方面暫時未定但基於一般餐廳可容立
   範圍作最終決定,如有未能滿足所有街坊意願敬請見諒!期待與街坊見見面吹吹水!

幫手頂一頂

回復 2# jjboy1

我投左啦! 飲野定食飯真係要睇人數先可買定案!我就兩様都無所謂,經常上黎吹水個班街坊唔好客氣

回復 3# papa

個人認為多過十個先成團喇~唔係就入左伙先算~~ (要預2-3個會臨時黎唔到)

Support!

裝修裝修.....好頭痛.....

I join i join

哎呀!我揀果曰無咩人揀

回復 8# tracynsping

儘量遷就吓啦! 我基本上日日都可以

厲害!有15個人投左,唔知大家會唔會帯同伴侶/家人出席呢?
純我個人意見的話就大家各自需要、携倦出席就最多可帯多一人吧。
有番10~20人(甚至30個)既話真係要早D Book番個地方先搞得店,
我自己心水係Popcorn 2樓既California Pizza,因入門口位有個Open
space都幾合適傾計(30人都可容立),1/F既Agnes B個 Coffee
Shop就太多人周辺走來走去不太合適,請問大家有無其他意見?待集思広益

回復 10# papa

要預有人投左未必黎到. 當然應該會齊人卦...

我怕佢會限2個鐘交枱.
agnes b唔好喇, 太開放式. 吹水會煩到人.

再唔係可以去和民~
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=81207

第一次聚會可供大眾互相認識,可不必太介懷『主題』。個人建議會後可推選日後的聚會『召集』或『聯絡』人。
會面地點應以清靜、方便交談溝通為首選。鑑於周末期間PopCorn商場食肆人流大,合適地方比較難找,未知可否在將中或君傲會所廳房內舉行?小點、糕餅、飲料方面可自攜(集中)或叫外賣(Pizza/KFC)等!如可以,當然需要現居屋苑之人士幫忙Book場。

i am free anytime,  just let me know !

咁將南有咩食店係可以坐大圍人傾計,又冇咩所謂地比我地坐得耐耐地??

第一次聚會可供大眾互相認識,可不必太介懷『主題』。個人建議會後可推選日後的聚會『召集』或『聯絡』人。 ...
victor888 發表於 2012-10-16 12:49

多謝意見先!就今次見面純以街坊性質即非官方/非正式希望同有興趣業主打過招呼傾吓計,
會後推選『召集』或『聯絡』人我就有些保留也非我個人所願,主題方面當然並無指定題目純給
大家Idea唱所欲言吧,不景吹水會就是吹水,討論屋苑發展管理等問題就留番俾將來上會後
讓有志者慢慢處理,食方面再等大家多給意見再決定吧