返回列表 發帖
回復 16# liwi01

Alright...wish you everything go smooth

今個月既星期二 酒店自助餐 有折 $2百幾  好抵食

有冇人知翠園開咗未?

回復 19# shilowhk

未.... 要2月先開.

今晚試左紅樓。超失望。八點未夠,普寧豆醬雞買晒。糖醋麵冇。咁叫左五個菜,其他唔想講,只講個滷水拼盤。你見左滷水蛋係白色既未?係雪咁白。豆腐就係香蕉。黃皮白肉。鵝片同滷肉都係冇滷水味。今日一餐,我去任何一間打冷店都好味過佢。再唔係,我買支滷水汁係屋企都掂過佢。

我冇投訴佢,因為係多餘。滷水拼盤可以做到咁,個廚房可以講係冇得救。有少少自尊既大廚都唔會俾呢碟菜出廚房。紅樓我是不會再去的了。

麻布茶房將落戶POPFOOD...mud唔係執曬ga啦咩~

今晚試左紅樓。超失望。八點未夠,普寧豆醬雞買晒。糖醋麵冇。咁叫左五個菜,其他唔想講,只講個滷水拼盤。 ...
j_hk 發表於 2014-12-29 00:40

潮家集團系甘多料,等摺,

紅樓同grill n more 我都試過 只可以說期待翠園開幕時有正常水平

紅樓同grill n more 我都試過 只可以說期待翠園開幕時有正常水平
wingsTowings 發表於 2014-12-29 19:16

翠園如果有正常水平應該會超爆,將軍澳區的茶樓無間掂!

翠園如果有正常水平應該會超爆,將軍澳區的茶樓無間掂!
wingsdiamond 發表於 2014-12-29 19:48

完全認同你講法、特別係将中将廣個2間都相當難吃、當然Popcorn個間新開都5掂、人手又不足。
好的就是酒店裡面果間紫月軒、當然一分銭一分貨啦

鴻星還不錯吧~!

食食下睇到此張“絕世”“Recard”,當中錯漏“萬”出,活像時光倒流30年(當時在國內遇到不少類似事件)。正所謂失禮全世界人,怎能不當堂啞晒!稔住好心向樓面話事人(制服似部長的女士)反映問題及相關負面影響,望盡快糾正,無奈無法溝通“達意”,因用接近一分鐘時間道明問題,望能挽回酒樓集團、PopCorn、甚至香港些少形象,但所得到的回應是:

先生,5個點心(數量)無錯吖嘛?真真 懷疑自己溝通能力!

係呀,我哋啲點心係無“物流”架!

聽到“話事人”都如此回應,即場“O”晒咀! 同時也聯想到此店的水平能好到那裡???

注:全個樓面全女班(絕無性別岐視意圖);絕大部份講唔鹹唔淡本地話。個人主觀感覺是人手不足,管理分工凌亂!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

紅樓岩岩開張個陣6點半去食, 佢話而家預先book位先有得入, 叫我拎籌先, 7:30開始嗌飛, 我拎左飛7:30再去, 佢又話全晚都full booking, 我同其他之前拎左籌等嘅人嬲到爆, 同佢講你係full booking就早講, 唔好派籌俾人, 佢唔覺自己有問題咁

過左排去飲茶, 今次終於有位, 不過我未見過一間酒樓地毯可以咁污糟, 屋邨酒樓都乾淨過佢

個間grill n more聲稱無煙燒烤, 不過每次一出lift就聞到好大陣煙味, 如果佢唔改善翠園一定投訴到爆

上星期去紅樓發現:

1. 排隊話要攞籌, 又話要人齊先可入, 點知原來唔駛公平地排隊, 係邊個惡D大聲D就邊個入先, 唔駛等齊人!

2. D位張張都迫到死, D餐具超污濁, 加上見到D地毯馬上冇胃口!!

3. D 樓面好似第一日返工咁, 個個蒙成成! 然後見到張卡上寫左"item recard"我不禁 O了咀.......,   D感覺好似去左大陸咁!

4. 叫左個北菇雞煲仔飯, 點知D米係3成生, 雞係3成熟. 唯一抵讚係肯換過一煲比我.

哎.... 仲話期望天晉可以同天璽比較, haha... 真係笑死人!!!

上星期去紅樓發現:

1. 排隊話要攞籌, 又話要人齊先可入, 點知原來唔駛公平地排隊, 係邊個惡D大聲D就邊個入 ...
kamats 發表於 2015-1-2 18:52

潮家集團,系彩明苑都做吾掂,挨個名就以為可以博大冒,等摺,到時,美心又可以冷手執旬貨,