返回列表 發帖

Popcorn 清潔管理水平

現時Popcorn清潔承辦商跟The Wings原先的是同一間公司。而相信後者的服務和專業水平大家“有目共睹”、心知肚明!

附圖是Popcorn連接G/F、1/F商場和B2停車場兩部穿梭Lifts其中一部。照片是本月初拍攝的,相信當時Lift內玻璃鋼鏡已有一段頗多時間沒清潔過(查實兩部Lifts情況是一樣的),情況至今依然無改善。此例子可反映承辦商和地鐵管理是如何差劣和令人氣結!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實呢間嘢唔駛賠番錢算執到!

其實呢間嘢唔駛賠番錢算執到!
wingsdiamond 發表於 2014-7-24 16:37

完全認同!

本人投訴過無數次,上手清潔承辦商根本無按標書要求履行職責;而因所僱工人根本毫不專業,長期使用錯誤的手法和工具,令全苑30部電梯內金屬飾面受不同程度的劃花和破損,慘不忍睹!而最令人氣憤的是敷衍失責的MO居然視而不見、聽而不聞,任意讓破壞情況每況愈下!

天晉MO責任不比承辦商少,業戶理應同時向兩家索償!

本報已經收到料
歡迎報料

我只知popcorn 商場廁所臭到pk,好過公廁少少, 開頭推想人流多, D客有"呢啡", 先至會咁, 但我經常見到toast box 對出有個勁大垃圾車放係到( 係綠色, 去到心口咁高, 大到裝到二三個成年男人, 垃圾房用個款喎),周大叔對出與mtr 交界地上有勁多垃圾, 上平安一面館的電樓梯條扶手膠又行得唔順, chalk 下 ,chalk 下,  w2 天橋附近天花剛換了LED 燈, 一D著一D熄, 好似生" 辣呢" 咁, 中要D光震下震下, 大佬呀, 宜家係北韓呀!!!

我只知popcorn 商場廁所臭到pk,好過公廁少少, 開頭推想人流多, D客有"呢啡", 先至會咁, 但我經常見到toast ...
drafts 發表於 2015-3-9 00:57

想起個厠所惡劣程度, 有時真係以為自己番左大陸..

本報已經收到料
歡迎報料
dark1224 發表於 2015-3-8 21:12

依家有所改善, 都全靠住戶合力監察, 大家團結的成果