返回列表 發帖

星峰薈

星峰薈-將軍澳地鐵站上蓋時尚精品套房酒店
Starting 15 October 2012~

Tks!住得入天晉新樓又真係無セ籍口去後面個2棟新酒店試住既!請問大家
有無人有興趣去試吓?反而好期待裏面有什麼餐廳及設施可使用,我買樓聴
到Agent話酒店個泳池可給天晉住客一同使用,我覺得吹水成份較多。

Tks!住得入天晉新樓又真係無セ籍口去後面個2棟新酒店試住既!請問大家
有無人有興趣去試吓?反而好期待裏 ...
papa 發表於 2012-8-14 00:34

買個時話住戶可以用酒店會所設施,但酒店住客就唔可以用天晉會所
如果係真,咁唔知點計法囉

我覺得唔會咁好死比我地用酒店設施
就算比用,收返酒店個費用,倒不如係天晉會所用仲好啦

我覺得唔會咁好死比我地用酒店設施
就算比用,收返酒店個費用,倒不如係天晉會所用仲好啦 ...
TKOwings 發表於 2012-8-14 01:07

我都估就算用得,個價都唔會有折扣等優惠
唔駛養人咩~?

我都估就算用得,個價都唔會有折扣等優惠
唔駛養人咩~?
羊咩咩 發表於 2012-8-14 01:12

就算有優惠,如果用既設施係一樣,就會用反天晉啦,至少可以將啲錢流返入自己個屋苑裡面

酒店有水療

酒店有水療
羊咩咩 發表於 2012-8-14 01:22

羊咩咩!放心水療一定比你用不過請先放低銀兩先仲要係正價個隻
免費給天晉住戸享用設施最多都係泳池吧!真係得咪Show個住戸証

羊咩咩!放心水療一定比你用不過請先放低銀兩先仲要係正價個隻
免費給天晉住戸享用設施最多都係泳池 ...
papa 發表於 2012-8-14 10:26

我知要比錢啊,但冇諗過係正價,諗住業戶有優惠.......

屋苑游水都要比錢,酒店一定唔放過我地!

屋苑游水都要比錢,酒店一定唔放過我地!
TKOwings 發表於 2012-8-14 11:48

戶數咁少,我諗泳池唔會太多人

戶數咁少,我諗泳池唔會太多人
羊咩咩 發表於 2012-8-14 12:22

可以答你不収費全家大細親朋戚友包括工人都會去嘆吓,収費就好明顯人流會少好多,純以經驗所談

可以答你不収費全家大細親朋戚友包括工人都會去嘆吓,収費就好明顯人流會少好多,純以經驗所談 ...
papa 發表於 2012-8-14 12:36

我住蔚藍時,戶數少,冇咩人
住將中時,眼見n咁多人,係游唔到水

我住蔚藍時,戶數少,冇咩人
住將中時,眼見n咁多人,係游唔到水
羊咩咩 發表於 2012-8-14 13:37

星期日德福都遊唔到水,會有人三五成群企響池中間
睇相天晉戶外池好似冇標準池咁濶,唔知有冇睇錯?酒店的泳池更加細。

收到風酒店九月開時,天晉業主可以入去參觀