返回列表 發帖
回復  victor888

除了馬虎的清潔, 還有方便的清潔
見到穿白色制服的清潔工人, 將手上使用中的乾身清潔抺 ...
clearwaterbay 發表於 2013-11-1 15:38

可惡,佢地d清潔工人真係可惡!

我都有差不多經歷,係會所見到張台有餅乾碎,直接叫個清潔工人清理,佢走去拿左二張乾沫手纸巾,將餅乾碎抹落地下,真的可惡!這裹不是茶餐廳!

已反映给客務處,黎緊希望可以直接同清潔公司高層對话,要叫佢地好好教育及監督佢地,不能讓事件再發生!!!

各位,今日我地一班人去"巡村",目的係睇下屋苑有咩設施還未執修完,long outstanding之原因,望承建商及mo加快其執修進度。

可惡,比我地發現一件令既失望又心痛的事!

就係會所有嚴重清潔問題!大家有時間的话,请去會所,特别是户外花园行一轉!相信大家都會有同感!

for example,

1) bbq場地下污漬冇人清理
2) 户外花槽邊有勁多疑似雀糞物體
3) 户外木地板被員工搬傢俬被拉花
4) 回旋樓梯地下射燈燒左多達四个多月冇人维修
5) 户外花园遍地枝葉冇人掃
6) function room內地下雲石有鞋印, 污漬
7) 户外花园樓梯地磚容易爛
等等等

我相信負責員工一定要被問責,視而不見,爱理不理,應该要向我地住户負責,亦應warning letter 不可少!

佢地冇planning 冇危機感,大家不防去會所户外花园行一轉,真係大開眼介!
大部份的問題,都係因为管理層不問不聞的態度,如果再冇改善,我地唔排除將行动升级!

比少少相分享下
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

講真,我非常痛心,佢地d員工跟本冇爱護我地既家园!

佢地一句對不起都冇講,只係话唔夠人手,我就覺得佢地冇督促員工做事,跟本就視而不見!

實在有太多唔專業的員工。本人十一月二號下午在會所看報紙,見到兩個會所職員只顧和一個小朋友玩,櫃台已排 ...
wings 發表於 2013-11-3 23:37

good suggestion!

可以建议一下!

我唔覺得浪费時間,

因为,我愛護我的家園!